Rom ble ikke bygget på en dag, og det samme gjelder en perfekt kundedialog. Vi anbefaler at man starter enkelt, og heller bygger på flyten når man har noe som fungerer. På denne måten sikrer man at man ikke biter over mer enn man kan tygge. Samtidig får man ta i bruk produktet fortere.
Dersom du har informasjon om mottaker som for eksempel fornavn, etternavn eller andre relevante ting kan du enkelt flette dette inn i samtaleflyten. Brukere elsker personaliserte meldinger, og i mange tilfeller vil det også spare en bruker for unødvendig skriving dersom du har som mål å verifisere navn/nummer/e-post.
I tillegg til at du kan personliggjøre budskapet med informasjon du allerede har kan du også stille brukeren spørsmål. Deretter kan du legge opp flyten til å bruke svarene som blir lagt igjen senere i prosessen. Tenk at du skal samle inn en e-post adresse. Brukeren skriver e-posten sin, og går videre til neste punkt i flyten. Før dette skjer kan du legge til et ekstra spørsmål som verifiserer at bruker skrev korrekt. «Du skrev navn@leverandør.no. Er dette riktig? Ja/Nei».
I web-grensesnittet LINK Flow har du enkelt mulighet til å ta i bruk såkalte «data» noder. Disse lar deg enkelt hente informasjon fra eksterne systemer som du kan bruke videre i samtaleflyten. For eksempel kan det være en kobling som henter kundenummer fra deres CRM system. Eller slår opp adressen til kunden basert på telefonnummeret. Ved å ta i bruk eksisterende systemer slipper man å spørre brukeren unødvendige spørsmål, og lar deg heller fokusere på å oppnå ønsket resultat med samtalen.
LINK Conversation har mange fiffige funksjoner som man ikke får via «vanlig SMS». Her har du mulighet til å bruke bilder/video, foreslåtte handlinger med mer. Ingen liker å lese gjennom vegger med tekst, så prøv heller å spre teksten ut mellom bilder og andre ting for å holde brukerens interesse oppe.
Unngå rot! Slett gamle kampanjer slik at du ikke mister oversikten. «Rent hjem gir rent sinn».
Sett deg ned med en kollega eller venn og prøv å gå gjennom samtalen med et rollespill. På denne måten finner man fort ut hvordan man bør bygge opp samtaleflyten på best mulig måte, slik at man unngår å forvirre brukerene sine. Gjør gjerne dette med flere forskjellige folk for å avdekke hvordan brukere tenker og vil reagere når de går gjennom dialogen.
Før du begynner å lage en samtaleflyt er det viktig å vite hva du selv ønsker å oppnå med samtalen. Skal du tilby «hjelp til selvhjelp», kanskje selge et produkt, eller planlegge et møte? Basert på hva du ønsker å gjøre er det forskjellige måter å bygge opp en samtale på. Lag gjerne 2-3 forskjellige enkle flyter for å se hvilken som virker mest intuitiv for sluttbruker å gjennomføre. Et overordnet mål burde være å unngå misforståelser og irritasjonsmomenter, slik at du oppnår målet ditt uten å miste kunder/brukere på veien.
Conversation har mange kule verktøy man kan bruke for å oppnå målene sine. Lag et par dialoger for deg selv for å teste ut alle de ulike funksjonene, og bruk de videre i flytene mot brukere for å sørge for at du løser problemstillingen din på best mulig måte. For eksempel finnes det flere måter å vise bilder på. Du kan sende ett og ett, eller sy flere sammen i en såkalt «karusell». Hvis du ikke kjenner til karuseller kan det hende at du går glipp av den mest elegante løsningen, og det vil du vel ikke? 😉
LINK Mobility har flere andre produkter som kan benyttes sammen med LINK Conversation. Hvis du vil, kan du gjennomføre et helt salgsløp mot kunder ved å enten ta betalt via SMS, eller produktet Mobile Invoice. Vi har bygd inn Mobile Invoice direkte inn i web-grensesnittet LINK Flow slik at du enkelt kan ta i mot ordre uten å gjøre tungt integrasjonsarbeid mot POS systemer eller andre ting.
Trykk på bildet for å komme til artikkelen «Hva er LINK Conversations».
Du kan selv teste LINK Conversation ved å sende SMS med kodeord LINKMOBILITY til nr 27222.
Kan vi hjelpe deg med å komme i gang? Ta gjerne kontakt med oss!