Kontakt oss

Kontakt oss

Vi hjelper deg gjerne! Fyll ut skjemaet, så kommer vi tilbake til deg så snart som mulig.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Kontakt oss
BLOG

Holder vi følge med den teknologiske utviklingen?

4 mars 2020
Share:

Det tok over 60 år før bilen fikk 50 millioner brukere og for mobiltelefonen tok det 12 år, men spillet Pokemon Gó fikk 50 millioner spillere på bare 19 dager. Vi kan se at teknologi utvikler seg og blir brukt raskere og raskere i dag enn tidligere, men klarer vi å holde følge med den teknologiske utviklingen?

Fra lineær til eksponentiell utvikling

Flere av oppfinnelsene som vi i dag anser som åpenbare, har ikke hatt så rask utvikling. Et tydelig eksempel på dette er bilen, hvor det nesten tok 50 år før den ble brukt i større grad enn hest som et fremkomstmiddel. Et annet eksempel er at en bokproduksjon kunne ta opptil tre år før trykkpressen ble oppfunnet på 1440-tallet. Etter dette tok det over 500 år før bøker ble masseprodusert.

Mobilen som vi ser den i dag har ikke alltid vært så liten og fleksibel. En av de første mobiltelefonene ble utviklet spesielt for biler, og i 1952 veide den 40 kilo. Drøyt 20 år senere hadde mobiltelefonen blitt litt lettere å bære – den veide da rundt 1,2 kilo.

Hva menes med eksponentiell utvikling?

Visste du at det i dag er over en milliard flere mobilforbindelser enn mennesker i verden? Mange av de største selskapene i vår tid har opplevd eksponentiell vekst takket være plattformer som mobiltelefonen. Å introdusere ny teknologi i dag er enklere og billigere enn noen gang.

Kort fortalt betyr eksponentiell utvikling at den dobles. I dag har områder som AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality), nanoteknologi, AI (kunstig intelligens) og digital biologi eksponentiell utvikling. Utviklingen og implementeringen av nye funksjoner og teknologier akselererer. Når det kommer til mobiltelefonen har den gått fra å koste en liten formue og være tung å bære rundt, til i dag å være en selvfølge i folks dagligliv verden over.

Så hva har vi lært? Det sies vanligvis at menneskets utvikling er lineær, mens dagens teknologi er eksponentiell. Generelt betyr dette at mennesker trenger lengre tid på å akseptere nye oppfinnelser og funksjoner, men at denne avstanden blir kortere på grunn av teknologiutviklingen. Folk blir mer og mer vant til innovativ teknologi som stadig endres, og gjennom store plattformer blir det lettere for selskaper å nå ut og spre seg.

Vi i jobber stadig med å utvikle og digitaliserer din kundereise, slik at din kommunikasjon med dine kunder ikke bare skal gå raskere, men også smidigere.

Les mer om vårt nyeste produkt som vil gi dine kunder en helt ny kundeopplevelse


Mer inspirasjon

Other sites