Kontakt oss

Kontakt oss

Vi hjelper deg gjerne! Fyll ut skjemaet, så kommer vi tilbake til deg så snart som mulig.

  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Kontakt oss
BLOG

Ukens kupongtips 5.0

12 juli 2018
Share:

Denne ukens kupongtips handler om å lære å kjenne egenskapene til en kupong og bruken av informasjon i bildene på kupongen.

9. Ingen betydelig informasjon i bilder, bruk tekstboks

Tips_Tip_9.png

Tidligere i tips #4 nevnte vi de tre viktige nøkkelpunktene som alltid bør komme frem i kuponger. Disse punktene var:

  1. Tilbud
  2. Produkt
  3. Butikk

Vi kan fritt velge om vi vil presentere nøkkelpunktene med logo og grafikk i det bildet vi laster opp, men vi bør alltid inkludere all denne informasjonen skriftlig i bildeteksten eller tittelen, fordi disse feltene også er synlige i kuponghefter. Beskrivelsesfeltet bør heller ikke brukes som det primære feltet for denne informasjonen, fordi det er gjemt i kupongheftevisningen.

Det finnes flere grunner til at det er viktig at denne informasjonen ikke bare presenteres i bilder.

1. Bildet hindres fra visning

En av grunnene kan vi se i bildet på neste linje.
bildet_laster_ikke.png
Bildet kan nemlig hindres fra å vises fordi blant annet kunden for eksempel har dårlig nettverkstilkobling, nettleseren til kunden automatisk blokkerer bilder (dette kan være en sikkerhetsinnstilling eller for å spare nett) eller det har oppstått en annen feil. Heldigvis rammer nok dette bare de aller færreste.

2. Kunder med nedsatt synsevne

En annen grunn til å inkludere informasjonen skriftlig, handler om tilgjengelighet. Det kan blant være kunder med nedsatt syn som bruker funksjoner som forstørrer teksten eller som leser opp innholdet på siden for dem. Disse verktøyene kan ikke registrere tekst i bilder.

3. Informasjonen flyter over kantene

Den siste grunnen er at teksten kan bli skåret ut av bildet. Kundene har forskjellige størrelser på telefonene sine og bildet utvider seg hele tiden til å dekke den delen av skjermen vi har valgt å ha bildet på. Det som faller utenfor blir skåret bort, derfor er det lurt å holde informasjon i bildet vekk fra kantene.

4. Bildet må byttes på grunn av feil

Hvis det står noe feil i innholdet på et bilde og kupongen allerede er sendt ut, kan det være for sent å få fikset for mange. Når en kunde åpner en kupong for første gang, lagres bildet i kupongen på deres enhet i en begrenset periode. Dette er for å spare deres databruk og gjøre kupongen raskere å bruke. Men på grunn av dette, vil ikke alltid kundene se nye bilder dersom vi bytter et ut ved for eksempel feil. Tekstfeltene derimot, kan vi endre etterpå så mye vi ønsker.

Heldigvis tilbyr vi flere verktøy i NEXT som lar oss bestemme hvordan teksten skal se ut som det er verdt å ta en kikk på.

10. Lær å kjenne egenskapene til en kupong

Tips_Tip_10.png

En kupong består av 3 tekstfelter. Disse er bildetekstfeltet (Felt 1), tittelfeltet (Felt 2) og tekstfeltet (Felt 3). Disse feltene kommer i en bestemt rekkefølge som ikke kan endres på.

Dersom vi bruker layout med topbanner, plasseres alltid bildetekstfeltet i midten på banneret i kupongen. Teksten i dette feltet kommer alltid med en liten tekstskygge, slik at teksten står ut fra bildet som er bak. Det anbefales at vi bruker dette feltet til å presentere verdien på tilbudet vårt, som for eksempel en rabatt. Dette feltet er synlig i kupongheftevisningen og bør derfor ikke ha mye innhold, maks 5 tegn er et godt utgangspunkt.

Tittelfeltet kommer alltid mellom de andre feltene og før nedtellingen, dersom vi har det. Vi anbefaler å bruke dette feltet som en “fortsettelse” på feltet over. Hvor vi informerer kundene om tilbudet og verdien i henhold til tips #1 og de 3 nøkkelpunktene i tips #4. Dette feltet er synlig i kupongheftevisningen og bør derfor ikke ha mye innhold, det er lurt å ikke overstige 2 linjer. Dersom vi likevel må ha mer tekst til for eksempel informasjon, kan vi benytte oss av et stjernemerke * på slutten av innholdet i dette feltet. Stjernemerket betyr at det kommer mer innhold.

Tekstfeltet som er nederst er ikke synlig i kupongheftevisningen, men kun i kupongvisningen. Vi anbefaler på det meste å unngå å bruke dette feltet til å levere viktig informasjon om kupongen. Spesielt ikke dersom man ikke har stjernemerket i forrige tekstfelt. Slik som vi viser i tips #6, kan man bruke feltet til å informere om hva man skal gjøre videre for å bruke kupongen riktig, som for eksempel “Løs inn i kassa”.

NB: Ønsker du for eksempel å vise kollegaer gode eksempler, del gjerne bildene.
Alle bildene i dette blogginnlegget er merket med et “Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 Internasjonal Lisens“.


Mer inspirasjon

Other sites