Kontakt oss

Kontakt oss

Vi hjelper deg gjerne! Fyll ut skjemaet, så kommer vi tilbake til deg så snart som mulig.

  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Kontakt oss
NEWS

LINK Mobility har signert en avtale om kjøp av SMS.it i Italia

27 januar 2018
Share:

LINK Mobility Group ASA, er Europas ledende og raskest voksende tilbydere av B2C mobilmeldinger og mobiltjenester, har inngått en avtale om ett oppkjøpet av det italienske mobilmeldingsfirma SMS Italia Srl (“SMS.it”). .

SMS.it er en av de ledende mobilmeldingsleverandørene i Italia. SMS.it ble etablert i 1996 og var den første i verden som tilbyr mobil Internett-tjenester og den første mobilmeldingsleverandøren på global markedet. Selskapet ligger i Milano, med kontorer i Bologna. SMS.it er mobiloperatør som eier et uavhengig mobilnett, fastnett, signalering og SS7-sammenkobling, og har på plass samarbeidsavtaler med alle de italienske mobiloperatørene og de primære MVNO-ene. SMS.it doblet inntektene sine hvert år de siste to årene.

“Jeg er veldig glad for å kunngjøre at vi har signert et avtale om anskaffelse av SMS.it, som er den første globale leverandøren av mobilmeldingsservice helt tilbake i 1996. Dette er vår andre investering i Italia og passformen mellom Total Connect og SMS er veldig bra. Vi vil nå ha en solid plattform for å utvikle og vokse LINK i Italia, gjennom vårt sterke salgsfokus og innovasjon av mobilmeldinger og løsninger. Det italienske markedet har sterk vekst, og vi ser virkelig frem til å ta et stort steg i denne veksten fremover. “sier Arild E. Hustad, administrerende direktør i LINK. “Vi er veldig fornøyd med muligheten til å kombinere vår styrke og kompetanse som SMS.it har med LINK Mobility. Og det bør også påpekes at SMS.it var den første i verden som tilbyr mobile internettjenester. Våre to selskaper har en sterk kulturell form og en lignende tilnærming til kunder og partnere. LINK Mobility gir våre kunder en tilgang til bransjeledende og innovative løsninger, samtidig som vi holder fokus på lokal nærhet til våre kunder, kvaliteten på service og assistanse som er høyt verdsatt av våre kunder. “Sier Daniele Preda, Administrerende direktør for SMS.it.

Avtalt inngangsverdi av transaksjonen er EUR 8,011 millioner, på kontantfri og gjeldfri basis samt et normalisert nivå av arbeidskapital. Virksomhetsverdien er basert på en estimert justert EBITDA på 1 161 millioner kroner, multiplisert med en faktor på 6,9. SMS.it er utsøkt for å rapportere inntekter for 2017 på Euro 10,8 millioner.

Kjøpesummen under transaksjonen, med forbehold for vanlige justeringer, forventes å bli avgjort som følger:

  • 1/3 av kjøpesummen i kontanter ved avslutning. –
  • 1/3 av kjøpesummen som escrow. –
  • 1/3 av kjøpesummen på aksjer i LINK verdsatt til aksjekursen ved avslutning av handel på Oslo Børs i går, 26. januar 2018, til NOK 144,80 per LINK-andel.

Transaksjonen forventes å lukke rundt 31. mars 2018.

For ytterligere informasjon,
Arild Hustad, konsernsjef
LINK Mobility Group AS
Aarild.hustad@linkmobility.com
Mob: +47 95 24 19 30

Om LINK Mobility Group ASA
LINK Mobility Group ASA er Europas ledende leverandører innen mobilkommunikasjon og spesialiserer seg på mobilmeldinger, mobile løsninger samt mobil intelligens. Integrering av mobilteknologi, kommunikasjon og service prosesser tilbys til bedrifter slik at de til enhver tid møter den økende etterspørselen av digital kommunikasjon mellom bedrifter og kunder. Konsernet har hovedkontor i Oslo / Norge og er notert på Oslo Børs (ISIN: NO0010219702). I 2016 hadde LINK Mobility en totalomsetning på 924 millioner kroner med kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Bulgaria, Tyskland og Spania.

Other sites