Kontakt oss

Kontakt oss

Vi hjelper deg gjerne! Fyll ut skjemaet, så kommer vi tilbake til deg så snart som mulig.

  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Kontakt oss
NEWS

LINK Mobility AB kjøper Globalmouth Marketing AB

8 juli 2016
Share:

globalmouth logo

LINK Mobility Group ASAs heleide svenske datterselskap, LINK Mobility AB, kjøper alle aksjer i Globalmouth AB, Globalmouth Marketing AB.

LINK Mobility Group ASA (LINK), som fører denne transaksjonen har ca 25 prosent av det svenske markedet for B2C mobilmeldinger. LINK vil gjennom oppkjøpet av Globalmouth Marketing AB ytterligere styrke sin posisjon som den ledende leverandøren av B2C mobilmeldinger og mobile løsninger i de skandinaviske og baltiske markedene.

LINK har også inngått en avtale med Globalmouth Holding AB om en langsiktig eksklusiv samarbeidsavtale om mobile meldingstjenester for Globalmouths gjenværende virksomhet. Partene vil også arbeide med felles kundeutvikling innenfor forretningsområdet for mobile meldingstjenester.

“LINK og Globalmouth er en perfekt match, og oppkjøpet vil ytterligere styrke vår posisjon som den ledende leverandøren av mobilmeldinger og løsninger i Skandinavia og Baltikum. Globalmouth er i forkant ved å tilby løsninger til cutting edge kundesegmenter som spillindustrien. Tidspunktet er også veldig bra siden hele verden kommer blir mobil, og LINK jobber kontinuerlig for å være i forkant i denne utviklingen . LINK er den foretrukne partner for selskaper som ønsker å mobilisere sin virksomhet”, sier Arild E. Hustad administrerende direktør i LINK Mobility Group ASA .

“Jeg er glad for sammenslåingen med LINK. Jeg har ingen tvil om at vi står sterkere sammen. Globalmouth har alltid vært en markedsleder når det gjelder innovative mobile løsninger , akkurat som LINK er. Ved å migrere våre eksisterende kundebase i Globalmouth Marketing AB til LINKs Mobile Messaging-plattform, vil Globalmouth ha en sterk partner og mulighet til å videreutvikle våre løsninger til både nye og eksisterende kunder. Denne avtalen vil styrke grunnlaget for fremtidige innovative mobile løsninger”, sier Pär Söderlund, leder av Globalmouth Holding AB.

Avtalt selskaps verdi på transaksjonen er SEK 12,2 millioner på en cash- fri og gjeldfri basis og antar et normalisert nivå på netto arbeidskapital. Kjøpesummen under transaksjonen, underlagt vanlige justeringer, avgjøres som følger:

SEK 2,5 millioner vil bli utbetalt i kontanter ved avtaleinngåelse.

SEK 9,8 millioner vil bli oppgjort i løpet av ett år earn out periode basert på resultatene av Globalmouth Marketing AB.

Selskapsverdien av transaksjonene er basert på en earn-out modell med en EBITDA-multippel på 4. Transaksjonen forventes sluttført 01.10.2016.

LINK er den ledende leverandøren av B2C mobilmeldinger og mobiltjenester i de skandinaviske og baltiske markedene. LINK har hovedkontor i Oslo, og har kontorer i Oslo, Bergen, Stockholm, Malmö, København, Kolding, Riga og Tallinn. LINK har de siste årene opplevd fantastisk vekst i både omsetning og resultat. I 2015 rapporterte LINK Mobility omsetning på NOK 361 400 000 og justert EBITDA på NOK 50,0 millioner.

For mer informasjon, kontakt:

Arild E. Hustad, CEO
LINK Mobility Group ASA arild.hustad@linkmobility.com Mob: +47 95241930

Eller

IR Contact Siw Ødegaard, CFO LINK Mobility Group ASA
Mail: siw.odegaard@linkmobility.com Mob: +47 95759848

Pär Söderlund, Chairman of the Board Globalmouth Holding AB

par.soderlund@peritusfarm.com

+46 76 831 6241

Other sites