Kontakt oss

Kontakt oss

Vi hjelper deg gjerne! Fyll ut skjemaet, så kommer vi tilbake til deg så snart som mulig.
  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Kontakt oss
NEWS

LINK Mobility Group ASA har signert Term Sheet agreement med intensjon om og kjøpe Linus AS

24 juni 2016
Share:

Linus.noLINK Mobility Group ASA (LINK) vil gjennom dette planlagte oppkjøpet ytterligere styrke sin posisjon som den ledende leverandøren av mobile meldingstjenester og mobile løsninger i det Skandinaviske og Baltiske markedet.

LINK har inngått en «term sheet «med Tonito AS, Eivind Sivertsen og Lars Erik Karlsen for planlagt oppkjøp av 100 prosent av aksjene i Linus AS.

Linus er en stor leverandør av både mobile meldingstjenester og mobile kommunikasjonsløsninger i det norske markedet , spesielt for finanssektoren . Mobile løsninger utviklet av Linus bidrar til en enklere og mer effektiv måte for en bedrift å etablere mobile dialog med sine kunder. Selskapet leverer både standardprodukter , samt kundetilpassete løsninger basert på kundenes behov . Linus ble etablert i 1999 , har 12 ansatte og er lokalisert på IT – Fornebu utenfor Oslo. I 2015 rapporterte Linus inntekter på 57,1 millioner kroner og EBITDA på 8,3 millioner kroner.

«LINK og Linus er en perfekt match, og oppkjøpet vil ytterligere styrke vår posisjon som den ledende leverandøren av mobilmeldinger og løsninger i Skandinavia og Baltikum. Sammenslåingen med Linus vil utvide våretjenestetilbud ytterligere til fordel for både eksisterende og nye kunder . Tidspunktet er også veldig bra siden hele verden blir mobil og LINK er i forkant av denne utviklingen . LINK er den foretrukne partner for selskaper som ønsker å mobilisere sin virksomhet, » sier Arild E. Hustad administrerende direktør i LINK Mobility Group ASA .

«Jeg er glad for å sammenslåingen med LINK . Jeg har ingen tvil om at vi står sterkere sammen. Linus har alltid vært i forkant av innovative mobile løsninger , akkurat som LINK har vært. Sammenslåing av den kompetanse, ferdighetetene og kunnskapen de to selskapene representerer, vil styrke grunnlaget for fremtidige innovative mobile løsninger » , sier Nicolay Bang , grunnlegger av Linus AS .»

Anders Martin Andersen , administrerende direktør i Linus AS legger vekt på » Tryggheten – sammen med teamet Link Mobility , kan våre kunder og samarbeidspartnere forvente enda mer av det engasjement og forpliktelsen som Linus har representert i det siste » .

Avtalt selskaps verdi på Linus AS i transaksjonen er 66 millioner kroner , på gjeldfri basis og antatt et normalisert nivå på netto arbeidskapital . Kjøpesummen under transaksjonen , underlagt vanlige justeringer , avgjøres som følger:

26,4 millioner kroner vil bli utbetalt i kontanter ved avtaleinngåelse
24,6 millioner kroner vil bli oppgjort i form av nyutstedte aksjer i Link Mobility Group ASA , antallet skal være basert på sluttkursen på LINK – aksjen på Oslo Børs 16. juni 2016 dvs. kr 73
15,0 millioner kroner vil bli oppgjort ved avtaleinngåelse i form av en salgs kreditt som skal utbetales innen 36 måneder etter avtaleinngåelse. Salgskreditten vil bære en rente på 5 prosent p.a. , og skal beregnes og betales kvartalsvis:
Selskapsverdien er basert på en antatt EBITDA for Linus AS i 2016 på 11 millioner kroner , og vil være gjenstand for regulering i henhold til en earn -out avtale.

Kjøpet er betinget av et tilfredsstillende resultat av due diligence prosessen som skal utføres, og at LINK Mobility Group ASA og Tonito AS , Eivind Sivertsen og Lars Erik Karlsen er enige om vilkårene for en juridisk bindende aksjekjøpsavtale for fullbyrdelse av transaksjonen , som blant annet inneholdervanlige vilkår . Kjøpet er videre betinget av godkjennelse av styret i LINK Mobility Group ASA .


Transaksjonen er forventet ferdigsstilt på eller rundt 1 september 2016 .

LINK Mobility er den ledende leverandøren av B2C mobil meldingstjeneser og og mobilet løsninger i de skandinaviske og baltiske markedene . LINK Mobility har hovedkontor i Oslo , og har kontorer i Oslo, Bergen , Stockholm , Malmö, København, Kolding , Riga og Tallinn. LINK Mobility har de siste årene opplevd en fantastisk vekst i både omsetning og resultat . I 2015 rapporterte LINK Mobility en omsetning på NOK 361, 4 millioner og justert EBITDA på NOK 50,0 millioner .

For mer informasjon, kontakt:

Arild E. Hustad, CEO
LINK Mobility Group ASA
arild.hustad@linkmobility.com
Mob: +47 95241930

Eller

IR Contact Siw Ødegaard, CFO
LINK Mobility Group ASA
Siw.odegaard@linkmobility.com
Mob: +47 95759848

Eller

Anders Martin Andersen, CEO
Linus AS
a.m.andersen@linus.no
Mob: +47 90924724

Other sites