Kontakt oss

Kontakt oss

Vi hjelper deg gjerne! Fyll ut skjemaet, så kommer vi tilbake til deg så snart som mulig.

  • Protected by reCAPTCHA.
    Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Kontakt oss
BLOG

Vi presenterer LINK SMS Gateway – for de som ikke snakker API

21 april 2021
Share:

Det er viktig at så mange som mulig vet hva API (Application Programming Interface), SMS Gateway og backend-systemer er. Ikke fordi informasjonen kan skrytes av i en quiz, men fordi du ikke vil gå glipp av muligheten til å implementere allsidig og effektiv mobilkommunikasjon på grunn av manglende informasjon.

SMS Gateway er en meldingstjeneste som lar deg sende og motta tekstmeldinger (SMS) fra forskjellige plattformer og systemer. Det kan for eksempel være et internt system, en programvare eller en maskinvare som brukes av et firma. Det er utallige slike systemer, men i de fleste tilfeller er det designet for å støtte eller markedsføre selskapets virksomhet, for eksempel i form av en CRM-plattform, markeds-plattform eller programvare. SMS Gateway er derfor et grensesnitt som er programmert til å implementere allsidig og avansert mobilkommunikasjon.

Prinsippet for tjenesten er i utgangspunktet basert på samme struktur som den tradisjonelle overføringen av meldinger mellom telefoner; men i dette tilfellet sendes ikke innholdet fra en telefon, men fra eller til et system.

API

SMS Gateway må integreres, det vil si installeres som en del av selskapets egne systemer. Tjenesten kan derfor betraktes som et tillegg som gir mulighet for ny funksjon eller funksjonalitet for selskapets eksisterende systemer.

I informatikk er grensesnittet definert som et felles område for deling av informasjon av to eller flere komponenter i systemet. Informasjon kan deles mellom systemer, maskinvare, eksterne enheter og personer. API er derfor et grensesnitt som involverer interaksjoner mellom flere systemapplikasjoner. Når det gjelder SMS Gateway, er det derfor en interaksjon, en utveksling av forespørsler og informasjon, mellom SMS Gateway og selskapets eget system.

Takket være egenskapene til et API kan informasjon som deles og kommuniseres mellom systemene defineres. Blant annet kan den brukes til å bestemme hva slags dataforespørsler som kan utføres, hvordan de aktiveres, hvilke form dataene tar og hvilke funksjon hele prosessen vil ta. Allsidighet er også en av fordelene ved bruk av API, da hele grensesnittet kan programmeres til å passe spesielt med en komponent i et bestemt system eller tilpasset standardene til en bestemt bransje. Dette gjør at gensesnittet er kompatibelt og generelt svarer på bransjens behov som helhet.

 

Vil du vite med om SMS Gateway eller hvilke muligheter integrasjon av API kan tilby din bedrift? Ta kontakt med oss i dag!


Mer inspirasjon

Other sites